.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

آیا تلفن همراه ضرر دارد؟


استفاده زیاد و بیجا از هر وسیله ای مضر است، هر چند که آن وسیله بسیار فایده داشته باشد. یکی از این وسایل، تلفن همراه می باشد. تلفن همراه برای ما کاربرد زیادی دارد، ولی به یاد داشته باشید که فقط در مواقع ضروری از آن استفاده کنید.


 

تلفن همراه

 

تا همین چندسال پیش کسی فکر نمی کرد وسیله کوچکی مانند تلفن همراه یا موبایل بتواند بشر را آنقدر وابسته خود کند که حتی دورماندن از آن برای یک روز، برای بسیاری از افراد غیرقابل تحمل باشد.

 

موبایل تا چند سال پیش وسیله ای لوکس و تجملی بود و تنها تعداد محدودی از آن در دست افراد پولدار یافت می شد، اما امروزه استفاده از موبایل نه تنها ثروتمند و فقیر نمی شناسد، بلکه محدوده سنی استفاده از آن نیز از کنترل خارج شده و به وفور در اختیار کودکان قرار دارد.

 

بر اساس تحقیقات مشخص شده که میزان استفاده افراد از تلفن همراه بسیار بیشتر از تلویزیون و کامپیوتر و لپ‌تاب می باشد و میزان ساعات مصرف از آن نیز به نسبت زیاد می باشد.

 

امروزه تلفن همراه به دلیل امکانات متعددی که در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد، ما را از خرید چندین نوع وسیله بی نیاز کرده است و تنها با خرید یک تلفن همراه می توان از خرید وسایل متعددی ماند ضبط صوت، دوربین عکاسی، دوربین فیلمبرداری و .. بی نیاز شد.

 

اما استفاده کنندگان از تلفن همراه باید بدانند که مضرات تلفن همراه را نباید ساده تصور کنند، بلکه باید مضرات آن را نیز بشناسند و با استفاده صحیح و مناسب از تلفن همراه، به حفظ سلامت خود و خانواده‌شان کمک کنند.

تلفن همراه می تواند منجر به بروز مشکلات رفتاری در کودکان شود

 

امواج موبایل

 

یکی از بزرگ ترین مضرات استفاده از تلفن همراه آسیب هایی است که بر اثر امواج با طول موج کوتاه به وجود می آید.

همان طور که می دانید تلفن همراه، امواج با طول موج کوتاه تولید می کند. در بسیاری از موارد، امواج ساطع شده از تلفن همراه مانند امواجی است که از ماکروویو برای پخت و گرم کردن غذا ایجاد می شود. لذا اگر همین امواج موبایل غلظت کافی داشته باشد و قدرت آن بسیار بیشتر باشد،می تواند بافت بدن انسان را همانند غذای داخل ماکروویو طبخ کند!

 

مسمومیت رادیویی ناشی از تشعشات تلفن همراه

یکی دیگر از نگرانی های استفاده زیاد از تلفن همراه، مسمومیت ناشی از تابش تشعشعات تلفن همراه می باشد.

 

محققان معتقدند که مصرف کنندگان تلفن همراه هرچه بیشتر با تلفن همراه صحبت کنند، بیشتر در معرض اشعه هایی مانند ماکروویو قرار می گیرند. بنابراین ابتلا به انواع سرطان در این افراد بیشتر می شود.

 

تولید گازهای گلخانه ای و نازک شدن لایه اوزون و تابش امواج فرابنفش از یک سو و تابش تشعشعات تلفن های همراه از سوی دیگر بستر مناسبی برای ابتلای بسیاری از افراد، به انواع سرطان ها ایجاد کرده است.

 

تلفن همراه

 

مشکلات دیگر استفاده زیاد از تلفن همراه

دانشمندان می گویند که تشعشعات حاصل از تلفن همراه بر زنان باردار اثر کرده و ممکن است منجر به سقط جنین و یا نواقص جنینی در آنها شود.

 

از طرف دیگر به آقایان توصیه می شود که تلفن همراه خود را روی کمربندشان که در نزدیکی سیستم تولیدمثل آنها می باشد قرار ندهند، زیرا اثرات سوء تلفن همراه بر اسپرم ها مشخص شده است.

 

همچنین تلفن همراه می تواند منجر به بروز مشکلات رفتاری در کودکان شود.

 

برخی از دانشمندان نیز ارتباط مستقیم بین استفاده بیش از حد از تلفن همراه را با سرطان مغز کشف کرده اند.

 

بر اساس آمارهای مختلف مشخص شده است که یکی از علل اصلی تصادف در حین رانندگی، استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی است، زیرا فرد تمرکز خود را ازدست می دهد و بعضا تصادف های غیرقابل جبران را ایجاد می کند. بر اساس همین بی دقتی ها، در بسیاری از کشورهای جهان استفاده از تلفن های همراه حین رانندگی جریمه های سنگین را در پی دارد.

 

برخی افراد ترجیح می دهند در حین رانندگی از هدست موبایل برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کنند، اما همین امرنیز به دلیل کاهش تمرکز راننده، عواقب بدی در پی دارد.

طبق تحقیقات مشخص شده است که عملکرد مغز در موقع رانندگی در صورتی که فرد با موبایل صحبت کند، حدود 37 درصد کاهش پیدا می کند که بسیار حائز اهمیت است .

بسیاری از ضررهای تلفن های همراه مشخص شده است، اما به دلایل مختلفی، از جمله منافع شرکت های فروش تلفن های همراه و کارخانجات تولید کننده آن، گزارش های ضدونقیضی از آن به گوش می رسد

چند پیشنهاد برای کاهش خطرات تلفن همراه

اگرچه ضررهای تلفن های همراه به عموم مردم گوشزد می شود، اما واقعا نمی توان از آن استفاده نکرد. بنابراین می توانید با رعایت نکات زیر ضررهای آن را به حداقل برسانید:

 

1- حتی المقدور از ارسال پیامک به جای صحبت کردن با گوشی تلفن همراه استفاده کنید، زیرا اشعه های کمتری تولید کرده و کمتر آسیب می رساند.

 

2- در صورتی که می خواهید از تلفن همراه استفاده کنید، از دستگاههای هندزفیری استفاده کنید و از چسباندن مستقیم گوشی موبایل با سرخود خودداری کنید.

 

3- گوشی موبایل خود را در فاصله دوری از بدن خود قرار دهید تا از تشعشات آن در امان باشید.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان





:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1375
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی